Szettek a fesztiválszezonra

Már mögöttünk a VOLT, de még előttünk a Sound, az EFOTT és a Sziget: úgy gondoltuk, hogy összepakolunk néhány jó kis fesztiválszettet a srácoknak, a cipőtől a sapkáig. A sneakerbox.hu első #outfitgrid válogatásában a black-and-white-tól a floralon át a minimál stílusig találtok összepakolt szetteket a tovább után, és még az is kiderül, hogy mit keres bankkártya minden képen!

Sneakerbox fesztiválszettek: a piros az új fekete

Sneakerbox fesztiválszettek a 2015-ös szezonra

A kihívás

„Egy óra múlva indulnak a haverjaid a fesztiválra, ahol neked is került egy napijegy, és egy hely a kocsiban. 60 perced és egy bankkártyád van, hogy gyorsan összepakolj magadnak egy fesztivál szettet, mielőtt a Nyugatinál felvesznek.” – A sneakerbox.hu csapatához érkezett ez a kihívás, hogy a MasterCard magyarországi Facebook oldalára/Instagram csatornájára állítsunk össze olyan stílusos szetteket, ami belefér ebbe a sztoriba. Íme az eredmény 🙂

Black’N’White

Idén tarolt a fekete-fehér minimál stílus, első válogatásunk is ennek jegyében készült. A cipő egy fekete adidas Superstar, a Pig Shoes Andrássy úti üzletéből, mely színének és strapabíró anyagának köszönhetően azt is kibírja, ha valaki a te lábadon táncol 🙂 A fekete pamut short az H&M-ből van (a cipzáras zseb külön áldás az értékmegőrzés szempontjából), az atléta (tank top) és a fekete alapon fehér tollas snapback a Bp Clothing kollekciójából való. A fehér Nixon Newton digital óra és az LG G3 telefon „hozott anyag” Gergő cuccai közül, a telefon amúgy Mobiltárca alkalmazással alkalmas arra, hogy fizess vele a fesztiválokon, így nem kell fesztiválkártyáznod.

Sneakerbox fesztiválszettek:  Black'n'White

Sneakerbox fesztiválszettek: Black’n’White

A piros az új fekete

Amikor egy szín divatba jön, akkor nem kell sokat várni rá, hogy valahol a olvashassuk, hogy az „xxx az új fekete” 🙂 Idén tavasszal és nyáron ez most a pirosra igaz, sokan olyanok is hordanak piros cipőt vagy sapkát, akinek korábban nem volt a ruhatáruk része. A szettbe egy piros Vans Authentic cipő került (Pig Shoes), amit könnyen tudsz tisztítani egy fesztiválozás után, sőt egy kis mocsok még jól is áll neki 🙂 Felfelé haladva egy H&M gyárilag szaggatott fekete farmer short következik, majd szintén egy H&M tank top fotóprinttel a 90-es évek fagyiszíneivel. A szettet egy szintén piros elem zárja, egy LA New Era fullcap a BP Shopból. Kiegészítőként egy random uniszex napszemüveg, szigorúan márkás tokkal.

Sneakerbox fesztiválszettek: a piros az új fekete

Sneakerbox fesztiválszettek: a piros az új fekete

White’n’Black

Itt a fekete-fehér témának egy jóval világosabb variációját pakoltuk itt össze, a cipő egy fehér Stan Smith – a színe kérdéses lehet a fesztivál végére, de a festett bőrről amúgy jól letörölhető a por. A nadrág egy rövidszárú ‘heather grey’ pamut melegítőgatyó, kellemes és kényelmes viselet a H&M-ből, a fenyítőeszközös-csajos b/w Originals fotoprint póló és a „BROOKLYN” feliratos hálós sapka a Váci utcai adidas storeból származnak. Fehér szetthez fehér telefon, illetve sötét fémszínű Nixon óra dukál.

Sneakerbox fesztiválszettek:  White'n'Black

Sneakerbox fesztiválszettek: White’n’Black

FLORAL

Tavaly már látszott, hogy a vintage beütésű virágok-növények-madarak tematika erősen itt lesz velünk 2015-ben is, és valóban: olyan mintás pólókat, gatyákat, nadrágokat és cipőket viselnek most a srácok, amik még két éve is eléggé elképzelhetetlenek lettek volna. Ezért a mi válogatásunkba is bekerült egy ilyen szett 🙂 A cipő azért még nem virágos, ebbe a szettbe a fesztiválozás „alapmodellje” egy Converse Chuck Taylor alacsony szárú tornacipő került, abból is a legalapabb szín, a fekete. Feljebb haladva egy H&M jól szellőző, világos színű farmer short és egy szintén H&M floral, kis zsebes póló következik, melyet most kivételesen nem egy baseball sapka, hanem egy kifordítható Bp Clothing halászsapka (vagy, ahogy a már 80-as években is élő generáció ismerheti „Surda-sapka” zárja). A sapi a képen a fekete részét mutatja, kifordítva ez is zöld liános-leveles mintás, de ebbe a szettbe az már sok lett volna… A kiegészítők egy GoPro praktikus lebegő markolattal, ha a Balcsiban jönne ránk a rögzíthetnék és egy Electric Vegus napszemcsó.

Sneakerbox fesztiválszettek: Floral

Sneakerbox fesztiválszettek: Floral

CSÍKOSBAN

Ennek a szettnek a legfigyelemreméltóbb darabja a rafkós, cakkozott csíkos adidas póló, Nigo tervezőasztaláról. A tengerészcsíkos ugyanis szintén divat idén nyáron, de a többi gyártó általában megelégszik az egyenes vonalakkal 🙂 Jó kiegészítő a fentebb már bemutatott H&M szagatott farmer short, de ennél a szettnél egy kicsit még feljebb hajtottuk a szárait. Ide jobban passzolt egy fehér Superstar, mert sokan inkább „szépcipőben” mennek fesztiválozni is, és nem a beatert kaparják elő a szekrény mélyéről. A téglavörös Nets sapi (szintén adidas) egy kicsit oldja a szigorú fekete-fehér hangulatot, a Skullcandy hordozható Air Raid bluetooth hangszórója pedig azt hivatott biztosítani, hogy abban a pár órában se legyenek zeneelvonási tüneteid, ha éppen nem üzemel a nagyszínpad 🙂

Sneakerbox fesztiválszettek: Csíkosban

Sneakerbox fesztiválszettek: Csíkosban

CASUAL INFRARED

Ennél a szettnél igyekeztünk legfőképp a kényelmet szem előtt tartani. A bő fehér pólót a magyar  sneaker freakerek bizonyára felismerik, ha szembejönnek a fesztiválon: ez a Kicks R Good 04 hivatalos pólója az „Infrared” mintával. Nem akartunk a cipővel sem hűtlenek lenni az infraredhez, egy neon narancs-lila keverék Nike Roshe NM Flyknit-et választottunk a Pig Shoes-ból. Ennél kényelmesebb darabot nem igazán tudunk elképzelni egy fesztiválra: a talpa pillecukorból van, könnyű, szellőzik, és ha koszos lesz (és az lesz), akkor kiöblíted a csap alatt, kicsit megsúrolod akár kézzel, és pár óra múlva teljesen száraz. A szetthez a puha, szürke H&M pamut rövidnadrágot, és a piros „LA” New Era sapit (BP Shop) ajánljuk.

Sneakerbox fesztiválszettek: Casual Infrared

Sneakerbox fesztiválszettek: Casual Infrared

Fesztivál utáni cipőmosás

Koszos lett a cipőd a fesztivál után? Nem? Akkor az nem fesztivál volt, tesó! A por, a sár, a letaposások, a leöntések mind-mind nyomot hagynak a cipődön. Szóval miután hazajöttél, szánj rá egy órát és takarítsd le rendesen. Itt megtalálod, hogyan csináld 🙂

Hogy kerül a kártya a szettekbe?

Hát egyfelől úgy, hogy minden cuccot, amit a képeken láttok (és nem a sajátunk 🙂 kártyával is megvehettek. De a kártyát érdemes magaddal vinned és fesztiválszetted állandó részévé tenni, mert ha látod a MasterCard vagy Maestro kártyádon a PayPass logót és/vagy a hullámjelet, akkor az nem csak azt jelenti, hogy egy érintéssel fizethetsz vele, de azt is, hogy a te fesztiválod alapból máris sokkal egyszerűbb:

1) A Sound és Sziget bejáratnál VIP lehetsz: felmutatod a kártyád és VIP bejáraton mehetsz be a fesztivál területére. Ennyi.

2) Neked nem kell a fesztiválkártyát kiváltanod, mert a fesztiválon azonnal, mindenhol és mindenért fizethetsz a saját bankkártyáddal. A gyakorlatban: nem kell beállnod a feltöltőkonténereknél kígyózó sorba. Nem vesznek le ilyen-olyan díjakkal a fesztiválkártya első feltöltésekor, úgymint 500 Ft letéti díj, megint 500 a helyes kis szemeteszsákért, nem is beszélve a százas kényelmi díjról, minden egyes alkalommal, amikor a bankkártyádról töltöd a fesztiválkártyád… sok kicsi sokra megy!

3) Megvan az érzés, hogy mennél egy koncertre, de pont 20 Ft hiányzik a fesztiválkártyádon ahhoz, hogy megvegyél előtte egy gyors piát? Vagy az életed is odaadnád egy ásványvízért, de épp lefogyott a kártyád, szóval a szomjhalál küszöbén irány a feltöltőkonténer, ami előtt pont EGY MILLIÓ EMBER áll?

4) Na és az az érzés, hogy robogtok az autópályán vagy a vonaton hazafelé és eszedbe jut, hogy mennyi pénzt hagytál a fesztiválkártyáján, amit ha nem váltasz vissza a helyszínen hétfő délig (márpedig vissza nem fordultok), akkor a pénzednek helló?

Na, a bankkártyáddal az első kettő biztosan van, és az utolsó kettő meg biztosan nincs. Amire figyelni kell: a bankkártyád nem elveszteni (ahogy a készpénzed és a fesztiválkártyád sem érdemes…) Ha mégis elvesztetted, akkor a telódban legyen elmentve a bankod telefonszáma, ahol azonnal letilthatod a kártyád. Ja és a legpraktikusabb tippünk: még készen is nagyfiúnak és nagylánynak kell lenni, és nem elkölteni az egész havi keresetet, csak azért mert ott van a kártyán 😛

A fenti infókat a MasterCard magyarországi irodája bocsátotta a rendelkezésünkre, ha még nem volt elég ennyi, akkor itt találsz még többet.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×